TESSA GROENEWOUD UPDATE 4

walhalla

Het einde van het China avontuur is alweer in zicht. Ik heb de laatste maanden bij United Nude nog ontzettend veel geleerd en nieuwe indrukken meegekregen. In mijn voorgaande blog had ik jullie laten weten het een en ander te laten zien van de immense groothandel in leer en fournituren (zie afbeeldingen). Tijdens het ontwerpproces voor de Spring/Summer 2016 collectie van United Nude was het noodzakelijk om zo nu en dan deze groothandels te bezoeken. Ik kan je vertellen, dat was echt een snoepwinkel voor mij! Het is een walhalla van verschillende kleuren en texturen in leer. Daarnaast ook een groot aanbod aan tools, deze heb ik aangeschaft om er in Nederland mee te kunnen werken. Voorafgaand aan zo’n bezoek deden we een onderzoek naar materiaal en kleuren binnen de trends, zodat we gerichter konden zoeken. Vervolgens gingen we opzoek naar het materiaal met een goede kwaliteit. Bijvoorbeeld elastieken met een goede binding en textuur. Ik heb me onder andere bezig gehouden met het maken van kleur en/of textuur combinaties (het zogeheten: ‘colorways’). Dit is een bestand wat gemaakt wordt in illustrator om te kunnen experimenteren met combinaties. Afgelopen periode heb ik veel schetsontwerpen gemaakt en gebrieft naar de werkplaats waar ze de prototypes maken. Zo nu en dan worden er schoenen geskipt of toegevoegd aan de ‘range’. Wat ik opmerkte tijdens het ontwerpproces is dat de detailleringen van de schoen zeer belangrijk zijn. Een extra randafwerking kan de look van de schoen totaal anders of aantrekkelijk maken. Voordat ik weg ging hebben we met de ontwerpen voor de Spring/Summer 2016 bijna de eindstreep behaald.
Aan het einde van de periode van mijn stage bij United Nude heb ik me bezig gehouden met het maken van technische tekeningen voor de communicatie naar de fabrikant. Denk aan de beschrijvingen van zolen of hakconstructies. Ik moet nog even geduld hebben, maar ik kan niet wachten om volgend jaar de collectie in de winkels te zien liggen!

Screen Shot 2015-04-26 at 18.43.03 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.56 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.49 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.31 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.23 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.09 Screen Shot 2015-04-26 at 18.42.01 Screen Shot 2015-04-26 at 18.41.50 Screen Shot 2015-04-26 at 18.41.42

terug in NL
Vorige week ben ik weer terug gekomen in de Nederland. Dat was weer even een omschakeling en ik ben me nu aan het focussen op de toekomstige plannen. Er zijn wel een aantal interessante zaken in het vooruitzicht. Zo ga ik in mei naar Porto in Portugal voor een samenwerking met een fabrikant die geïnjecteerde schoenen maakt. Het lijkt me erg inspirerend om dit proces te kunnen zien. Een spannende tijd zit er dus aan te komen! Tot de volgende keer!

More from Tessa Groenewoud

Tessa Groenewoud update 2

complexiteit van de eenvoud Momenteel woon ik in een appartement, 25 etages hoog in China. Tijdens...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *