ArtEZ Art Business Centre presenteert de Nieuwe Makers Expo – vrijdag 6 nov. Enschede

Is geur te digitaliseren?…als nieuwe dimensie in de kunst?
Wat als je kunt beeldhouwen in een virtuele wereld, zijn alle natuurlijke wetten dan een fabeltje?
En wat gebeurt er met de lokale economie als we met onze zelfopgewekte energie de boodschappen kunnen betalen?

Het Art Business Centre van ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft het afgelopen jaar innovatievouchers ter beschikking gesteld (vanuit Gelderland valoriseert) t.b.v. Technische Haalbaarheid Studies voor de creatieve sector. Het doel hierbij was om, relatief laagdrempelig, jonge ondernemers in de aller vroegste fase een idee met een technische component verder uit te laten werken. Een mooie kans voor creatieve ondernemers om in deze risicovolle startersfase van hun onderneming nieuwe frisse ideeën te kunnen door ontwikkelen.
Screen Shot 2015-10-07 at 13.28.50
Vooral de “Nieuw Makers” die zich begeven op het vlak van kunst en techniek en de uitdaging aangaan om d.m.v. de nieuwste technologieën een nieuwe dimensie in het kunstvak toe te voegen hebben gebruik gemaakt van deze innovatie vouchers.

Op vrijdag 6 november tijdens het Frankenstein Festival in de Performance Factory in Enschede zijn hiervan een aantal spannende onderzoeken te zien van: Kevin Kuijpers, Ruud Bogaert, Luuk Wiehink, Roel Oortgiessen, Roos Meerman, Anna Boone, The Francolin, Tom Kortbeek en Martijn Mellema.

6 november 2015: HOMO TECHNICUS
Tijdens dit Frankenstein Festival organiseert ArtEZ Studium Generale het Symposium Homo Technicus. Hoe verandert ons leven en zien wij er straks uit? Ontstaat er een nieuw soort mens? Uitgaande van de huidige kennis en creativiteit van Homo sapiens zijn de mogelijkheden legio: wat te denken van de Homo mobilis, Homo sensus, Homo prostheticus, Homo naturalis of Homo sedentarius. Een programma met workshops, lezingen, performances, presentaties en meer.

HomoTechnicusElarkheDotWordpressDotCom

Laat je verleiden en absorbeer de nieuwe maker van de toekomst! 

matrix_635_header 

Written By
More from Cily Smulders

BREIKRACHT ORGANISEERT ZA.16 MEI LEZING + WORKSHOP visserstrui

Lezing van Stella Ruhe, gevolgd door een workshop ‘breien van een eigen identiteit...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *