ArtEZ ontwerpers dagen elkaar uit in een industriële ontwerpopdracht!

Wederzijdse nieuwsgierigheid en innovatieve ontwerptechnieken pakken de aandacht tijdens de briefing op locatie bij het Kenniscentrum Papier en Karton

Ontwerp een intelligente- / actieve PLUSverpakking met aanvullende functionaliteiten voor kort houdbare verse voedingsmiddelen en bloemen. Dat was de opdracht die Wereld van Papier en Kenniscentrum Papier en Karton indienden bij het ArtEZ Art Business Centre voor dit pitchproject.

ArtEZ ontwerpers Joris de Groot, Rick Tegelaar & Marloe Bakx en Karlijn Sibbel & Bram Bogaerts introduceerden zichzelf met zeer authentieke presentaties. Allemaal hadden ze een eigen motivatie voor deze opdracht waarin hun persoonlijke ontwerperskwaliteiten en interesses werden toegelicht:

Zo is Joris de Groot altijd op zoek gaat naar innovatie vanuit de industrie waarbij de fabriek zijn speelplaats is. Rick Tegelaar vertelt over zijn fascinatie voor nieuwe technieken die bestaande materialen een nieuwe waarde geven terwijl zijn partner in dit project Marloe Bakx inzoomt op de onderliggende kern van het probleem en het gedrag van de mens als het gaat om voedselverspilling.
Bram Bogaerts en Karlijn Sibbel vormen een bijzonder duo in de combinatie van product- en interaction design. Bram Bogaerts zoekt de uitdaging in deze opdracht om met de nieuwste technologiën het onzichtbare zichtbaar te maken terwijl zijn partner Karlijn Sibbel werkt vanuit research based design met een enorme fascinatie voor levende materialen.

Tanja WvP 2 Rick en Marloe 3Karlijn en Bram 2  Joris 2      Intelligente technieken Fresh paper Fresh flowers

Kortom, heel veel verschillende kwaliteiten en spannende eigenschappen in deze selectie van ontwerpers wat enorm gewaardeerd werd door de opdrachtgever.

Joris de Groot – Product ontwerper:
“Een open bespreking waarbij iedere ontwerper vrij wordt gelaten om de opdracht naar zijn eigen hand te zetten en onderzoek te doen in datgeen dat hij/zij interessant vindt”

Tanja Storm, IPC projectleider van Wereld van Papier en Sanne Tiekstra, programmacoördinator eindproducten bij het Kenniscentrum Papier en Karton vertelden met groot enthousiasme over de nieuwste innovaties in de wereld van papier en karton.

Samen met de ontwerpers werden de technieken verkend en de innovatieprojecten toegelicht. Opvallend was de betrokkenheid die zij toonden bij de ontwerpers en de toegang tot het enorme netwerk van bedrijven waarin zij het contact faciliteren.

Tanja Storm – Wereld van Papier:
“We kunnen elkaar tot grotere hoogte brengen door elkaars kwaliteiten optimaal te benutten”

Tijdens een internationale bijeenkomst in november bij het Kenniscentrum Papier en Karton worden de pitchvoorstellen gepresenteerd. Wij kijken uit naar de resultaten! STAY TUNED

Ook in aanmerking komen ?

Wil je ook in aanmerking komen voor de pitchopdrachten van het Art Business Centre volg ons dan op facebook en op deze website ArtEZ & Innovatie dan blijf je altijd op de hoogte!
Written By
More from Cily Smulders

INNOVATIE VOUCHERS IN BEELD… KunstLAB Arnhem

Het Art Business Centre stelt vanuit Gelderland valoriseert gelden beschikbaar voor Technische...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *