MIT-regeling #financiering# open vanaf 10 mei. Wees er bij op dag 1!

Op 10 mei opent de MIT-regeling, de gezamenlijke innovatiestimuleringsregeling voor het MKB van de regio’s en de topsectoren. Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, innovatieadviesprojecten haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot). Het kabinet en de regio’s stellen in 2016 gezamenlijk ruim € 55 miljoen beschikbaar

De regeling is relatief eenvoudig en biedt individuele MKB-ers ruimte om voor hun eigen plannen kennis in te kopen, advies in te winnen of haalbaarheid te (laten) onderzoeken (Ronde 1) of met andere MKB-ers een samenwerkingsproject op te zetten (Ronde 2). Het resultaat van Ronde 1 mag je ook gebruiken voor de Ronde 2-aanvraag, maar dan moet je echt snel zijn.

DEADLINES
De MIT-regeling gaat op 10 mei 2016, 9.00 uur open voor alle instrumenten, met uitzondering van de R&D-samenwerkingsprojecten. Deze zijn vanaf 5 juli 2016 aan te vragen. De afhandeling van aanvragen gebeurt (tenzij het project in tendervorm is) op volgorde van binnenkomst. De sluiting van alle instrumenten is 1 september 2016.

FORMELE EISEN 
Belangrijk om te weten is dat je aanvraag aan een aantal formele eisen moet voldoen. Verder moet het innovatieplan passen binnen de thema’s die de topsector Creatieve Industrie heeft benoemd. Betreft jouw plan een toepassing in een andere topsector, bekijk dan ook hun prioriteiten.

HIGHLIGHTS MIT-REGELING 2015
In 2015 zijn in totaal 993 projecten gehonoreerd, waarvan: 401 kennisvouchers, 404 adviesprojecten en haalbaarheidsprojecten, 52 R&D-samenwerkingsprojecten. Veel bedrijven uit de creatieve industrie hebben hun aanvraag gehonoreerd gezien.

Meer informatie over MIT-regeling

ERVARINGEN VAN ONDERNEMERS

In het boekje ‘MKB innoveert’ vertellen mkb-ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de MIT-regeling hun eigen verhaal. Vaak blijkt dat de bijdrage vanuit de MIT-regeling nét dat steuntje in de rug is waardoor een innovatief project wél van de grond komt.
Download de publicatie

Presentatie RVO
Presentaties van RVO over de MIT-regeling, inclusief tips
Download de presentatie

Thema’s MIT 2016
Overzicht van thema’s topsector Creatieve Industrie voor MIT-regeling 2016
Download hier het overzicht

TIPS VOOR EEN GROTERE SLAAGKANS
  • Dien op tijd in, het liefst op 10 mei!
  • Laat je projectidee (vooraf) toetsen.
  • Doorloop altijd eerst de loketwijzer om het juiste loket te vinden.
  • Gebruik de projecttemplates op de website van RVO.
  • Lees ervaringen van andere ondernemers in het boekje ‘MKB innoveert’.
  • Lees hier alle tips voor een succesvolle aanvraag.

mit-regeling-teaser-436x280

Written By
More from Bart Huydts

Innovate Festival 2019: Programma Expert Days

Op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober zijn de Expert Days hét...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *