‘CENTRE OF EXPERTISE FUTURE MAKERS’ WOENSDAG 29 JUNI 2016

Begin 2015 is het Centre of Expertise Future Makers van ArtEZ van start gegaan. Binnen Future Makers staan ontwerp, onderzoek en innovatie centraal met als doel nieuwe, duurzame materialen en innovatieve productieprocessen te ontwikkelen. De samenwerking met creatieven, bedrijven en kennisinstellingen als AMFI en Saxion heeft inmiddels geleid tot een aantal high-profile projecten, waarvan er op 29 juni vier worden gepresenteerd.

1. Closing the loop
Het project Closing the loop focust op een circulaire economie met duurzame en betaalbare kleding op basis van gerecyclede katoen en hennep. Een materiaal dat, ten opzichte van katoen, staat voor minder grondstoffengebruik, minder afval en een kostenefficiëntere manier van werken.

2. Going eco Going Dutch
In Going eco Going Dutch wordt onderzocht hoe we de productie zo lokaal mogelijk kunnen houden. Binnen dit project werken textielproducenten en modebedrijven samen met kennisinstellingen. Samen verwerken ze duurzame, lokaal geproduceerde textiele vezels tot garens, ontwikkelen ze weefsels en breisels en worden deze verwerkt tot (mode)producten.

3. Virtual Sizing
Project Virtual Sizing onderzoekt met o.a. nieuwe technologieën op gebied van 3D-bodyscan hoe de kleding van rolstoelgebruikers meer kan aansluiten bij de eisen en wensen van deze markt. Het huidige aanbod sluit niet aan op de laatste modetrends én is vaak te duur.

4. Composing the new Carpet
Voor Composing the new Carpet wordt onderzocht hoe ontwerpers kunnen bijdragen aan de innovatieagenda van de Nederlandse tapijtindustrie. Deze ontwerpers worden verbonden aan regionale producenten en proberen de hiaten van de industrie op te lossen.

Tijdens het jaarevent worden de tussentijdse resultaten van lopende projecten gepresenteerd met als doelstelling kennis te delen en het netwerk verder te ontwikkelingen.

Vind het gehele programma hier: Programma 29 juni 2016

Locatie
Dit evenement vindt plaats in  het ARTEZ FASHION MASTERS / CENTER OF EXPERTISE.

Aanmelden
Het is een besloten event, wilt u het evenement bijwonen kunt u contact opnemen met Project Coordinator Lucie Huiskens via: L.Huiskens@ArtEZ.nl.

Written By
More from Lenn Cox

Vlaggenschip ArtEZ strijkt neer in het Zuiderzeemuseum – persbericht

Studenten creëren tentoonstelling Mode en De Zee Op donderdag 21 mei openen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *