do 30 juni 17.30 bekendmaking nominaties Hendrik Valk Prijs 2016

De Hendrik Valk Prijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor pas afgestudeerden van alle richtingen art en design van ArtEZ Arnhem (behalve fashion design en creative writing). De prijs bestaat uit een bedrag van €1000, een kunstwerk van Hendrik Valk en een uitnodiging om in november te exposeren bij Art Arnhem 2016.

De jury van 2016 bestaat uit: Saskia Bak (directeur Museum Arnhem), Inge Pollet (artistiek directeur Plaatsmaken Arnhem), Manon Schaap (creative director – curator bij Manon Schaap Studio & Projects), Maroesja Klinkert (kleindochter Hendrik Valk) en Caroline Roodenburg (directeur Stichting Hendrik Valk).

De nominaties nu, en in november de prijsuitreiking aan de winnaar!

Hendrik Valk (1897-1986) was van 1926 tot 1957 docent aan de Arnhemse academie Kunstoefening, de voorloper van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Als kunstenaar was Valk altijd op zoek naar de essentiële vorm, ontdaan van al het onnodige. Zo ontstond zijn heldere werk, herkenbaar door de klare lijn.

Donderdag 30 juni om 17.30 uur
Ontvangsthal ArtEZ Arnhem
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem

Written By
More from Bart Huydts

APPLY NOW WORTH Partnership Project

Become a part of the incubator programme funded by the European Union...
Read More

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *