FINAL BLOG DORE VAN MONTFOORT

Daar is hij dan, de gevreesde cursor, pesterig flikkerend op mijn scherm. Niet dat ik writer’s block heb. Ik heb eerder writer’s diarrhoea dan iets anders, maar het probleem is dat er niets te zeggen valt. Ik schrijf deze blog om jullie te vertellen over de voortgang van mijn digitale poëzie project, maar er is op dit moment simpelweg geen voortgang. Het softwareprogramma voor digitale poëzie van idee tot product brengen is een gezamenlijke inspanning. Op dit moment ligt de vervolgstap van het project bij anderen en die vervolgstap is nog niet genomen. De subsidieaanvraagmolen is zoveel trager dan mijn enthousiasme. Het is dus, vooralsnog, wachten geblazen.

Gelukkig heb ik een fantastische meditatietechniek ontdekt die uitstekend werkt bij het wachten. Ik kan hem echt iedereen aanbevelen. Het is even oefenen, maar als je hem helemaal onder de knie hebt, kun je hem eindeloos volhouden. De techniek werkt als volgt.

  1. Laat de vingers van je linkerhand (vingers = geen duim!) rusten onderin de inkepingen tussen de vingers van je rechterhand of vice versa.
  2. Duw de vingers door tot ze niet verder kunnen.
  3. Laat de vingers van de rechterhand nu rusten op de rug van de linkerhand.
  4. Zelfde als stap drie, maar nu links op rechts.
  5. Laat je duimen om elkaar heen cirkelen als verliefde pubers.
  6. Herhaal stap vijf tot het wachten niet meer noodzakelijk is of het einde der tijden aanbreekt.

In de volksmond wordt deze oeroude meditatietechniek ook wel “duimendraaien” genoemd.

Duimendraai gezellig mee, voortaan niet meer op deze blog, maar op mijn website dorevanmontfoort.nl.

 

 

More from Dore van Montfoort

DORE VAN MONTFOORT – HUISBLOGGER

Als afstudeerproject schreef ik Homunculus 0.9, een interactief verhaal, in een eerste...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *