Kandidaten gezocht: BE, FR, NL ‘Creathon’ in Lille: Textiel, mode en design

Op 28, 29 en 30 maart 2018 organiseren de Europese Metropool Lille (MEL) en het Frans-Nederlandse Netwerk (RFN) een tri-nationale, multidisciplinaire ‘Creathon’ in Lille met als centraal thema Chic & pas cher – textiel, mode en design. Voor dit driedaagse evenement zijn ze op zoek naar 30 deelnemers uit België, Frankrijk en Nederland. Het doelpubliek bestaat uit Bachelor-, Master- en PhD-studenten en jonge professionals (<30 jaar) wiens studie- of werkgebied direct of indirect betrekking heeft op textiel, mode en/of design. Bijvoorbeeld duurzame chemie, geneeskunde, architectuur, engineering, geschiedenis, kunstgeschiedenis, etc.

 
Indien je studenten, promovendi en/of collega’s kent die voldoen aan het gevraagde profiel, dan kunnen zij voor 15 februari per mail hun kandidatuur indienen middels het bijgevoegde inschrijfformulier. Een jury maakt vervolgens een selectie uit de ontvangen kandidaturen. Alle reis- en verblijfskosten tijdens dit driedaagse evenement worden door de organisatoren vergoed. Hieronder vindt je de Engelstalige oproep. Voor meer informatie en het voorlopige programma, kunt je op de website terecht:
 
 
English version below ————————————————————————————–
 
 
Are you a young professional or a Bachelors, Masters or PhD student at a university or a university of applied sciences, and do you work or study in Belgium, the Lille Métropole Area or the Netherlands?  Are you a design, textile and/or fashion enthusiast or do you simply wish to share your creativity in order to build an innovative project jointly with young Belgian, Dutch and French students?
 

 Please apply to the trinational « Textile Design » Creathon before February 15! 

 
Jointly organized by the Lille Métropole Area (MEL) and the French-Dutch Network (RFN), the creathon will take place on March, 28, 29 and 30 2018 in Lille. During this three day event, mixed teams composed of young people of different nationalities will be challenged to propose innovative solutions for current issues in the field of textile, fashion and design. The purpose of the creathon consists in the achievement of a final product after the creathon. This theme coincides with the nomination of Lille Métropole as World Design Capital in 2020. The best project will receive an award.
 
 
The creathon is aimed at students, young professionals from 18 to 30 years old. There are no nationality criteria but you must study or work in Belgium, the Lille Metropole Area or in the Netherlands. Students and young professionals between 18 and 30 years old can apply for this event which is open to all disciplines. Projects may indeed include other disciplines such as green chemistry, health, engineering techniques, history, art history, etc., in order to cover the whole chain of reflection, elaboration and manufacturing of a product.
 
– The Design textile Creathon encourages students and young professionals to show their creativity, audacity, optimism and future-mindedness
– Key words are  : chic, low-cost and useful.
All costs related to participation (travel, meals, lodging) will be covered by the organizers.
– The working language is English.


The application form and more information are available on the website of the French-Dutch Network
Dutch: http://nlfr.eu/4223/?lang=nl
French:
http://nlfr.eu/appel-a-candidatures-creathon-design-textile-2018/

 

Written By
More from Bart Huydts

Voor agendapunten check vanaf nu onze facebook pagina

CHECK ONZE FACEBOOK PAGINA VOOR INSPIRERENDE WORKSHOPS, MASTERCLASSES, NETWERKBIJEENKOMSTEN, OPROEPEN, WEDSTRIJDEN, SUBSIDIES...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *