Gelderland daagt je uit; met zes concrete challenges

Op 19 april vindt in Arnhem de StartupDeltaSummit plaats in Arnhem. De Summit is hèt innovatie festival met heel veel verschillende activiteiten. Hier komt het hele innovatie ecosysteem samen. Van “jonge hond” tot “oude rot”, van student tot starter tot bestaand MKB. De toegang is laagdrempelig, met ‘n speciale actie voor studenten en starters. Koop hier je kaartje.

Eén van de activiteiten is de challenge: Gelderland daagt je uit!

Heb jij de oplossing? Doe mee!

De provincie zoekt oplossingen voor 6 grote vraagstukken en zet daarvoor de denkkracht van de maatschappij in. Van jou dus. Ben je student, heb je een bedrijf als starter, groeier of doorgroeier? Of heb je gewoon een supergoed idee, de sleutel tot de oplossing?  Mail ons! Uiteraard beschermen we in het proces je intellectueel eigendom.

Wat investeren wij in de sleutel tot elk van de vraagstukken?

  • € 50.000 maximaal in de vorm van ‘n directe opdracht: inkoop van product of dienst
  • € 20.000 voor een voucher (zonder eigen bijdrage) om het idee beter te maken, bijvoorbeeld voor het maken van een prototype of verder onderzoek.
  • Onze hulp: niet voor elk idee is een opdracht of voucher beschikbaar, maar we spannen ons wel in om je verder te helpen bijvoorbeeld via De Groeiversneller.

De vraagstukken (klik erop en je wordt doorgelinkt voor toelichting)

1        Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voeding meer op maat wordt gemaakt zodat het rechtstreeks bijdraagt aan ziekteherstel van ouderen en kinderen?

2        Hoe zorgen we dat mensen in het buitengebied en buitenwijken meer gebruik gaan maken van alternatieve mobiliteitsvormen dan het huidige openbaar vervoer?

3        Hoe zorgen we ervoor dat technologische zorg door ouderen als waardevolle toevoeging wordt ervaren?

4        Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met een laag inkomen energiemaatregelen kunnen treffen voor hun koop of huurhuis?

5          Hoe kunnen we de grote Gelderse rivieren benutten voor het opwekken van duurzame energie?

6          Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sportparticipatie door mensen met een beperking toeneemt?

7        En we hebben een wildcard waarmee je een vraagstuk kan aandragen dat wij nog niet hebben benoemd.

Hoe kan je meedoen?

Stap 1 Aanmelden
Je meldt je via ons programma “Startup in Residence Gelderland”.  Ook Engelstalige aanmeldingen worden zo gefaciliteerd.
Het woord startup wordt door ons gebruikt in de context van innovatie, van nieuw idee!

Je vindt hier toelichting op de vraagstukken, vult je gegevens in, en schetst kort je oplossingsrichting.

Stap 2 Projectplan
Je idee is bekeken. Is de oplossing haalbaar en kansrijk? Dan nodigen we je uit om je projectplan in te dienen. Om het proces simpel te houden, vragen we je om je idee in ons format te zetten. Dat mail je aan: g.deegens@gelderland.nl. Daarna vertellen we wie je contactpersoon wordt.

Stap 3 Plan verrijken
Op 6 maart van 09h00 tot 14h00 heb je een afspraak in Arnhem. Je licht je idee toe aan experts. Er is ruimte voor verdiepende vragen, voor nadere kennismaking. We beogen ook een aantal eindgebruikers, maakbedrijven of andere relevante partijen uit te nodigen zodat zij hun feedback op je plan kunnen geven. Tussen 12h30 en 13h30 is een Meet & Greet met de gedeputeerden.

Stap 4 Beoordeling
Inzendingen worden verdeeld in ontwikkelfase en uitvoeringsfase. Vervolgens worden alle inzendingen inhoudelijk beoordeeld op de mate waarin onderstaande aspecten zijn ingevuld.

We kijken naar; de mate waarin het bijdraagt aan de oplossing, wordt eindgebruiker betrokken, draagt het bij aan duurzaamheid, is het uitvoerbaar en/of maakbaar, is uitvoerende of maakbedrijf betrokken, en hoe ziet het verdienmodel er uit.

Stap 5 Feedback en plan aanscherpen
Op 14 maart van 08h30 tot 12h00 en van 13h00 tot 17h00 bieden we je de training “filmen met je smartphone voor dummies” en/of pitchtraining.

Stap 6 Uiterste inleverdatum:     23 maart  uiterlijk 12h00
Je mailt je definitieve projectplan incl. je gefilmde pitch aan g.deegens@gelderland.nl

Stap 7: Genomineerd!
Zorg dat je erbij bent, op 6 april om 09h30, in Arnhem
Alle deelnemers zijn aanwezig. We maken de genomineerden bekend èn degenen die niet genomineerd zijn adviseren we over eventuele vervolgstappen om hun plan verder te ontwikkelen.

We informeren je over de gang van zaken tijdens de Summit, waar wordt je verwacht, en hoe zal het gaan.

Stap 8: D-day 19 april
Dit onderdeel wordt tussen 13h00 en 18h00 geprogrammeerd, zodra het programma klaar is, informeren we je over de juiste tijd. De genomineerden pitchen hun plan. Later worden de opdrachten en/of vouchers worden verstrekt.

 

 

Written By
More from Bart Huydts

Innovate: Arnhem laat zien wat jonge toekomstmakers in huis hebben

Persbericht – Arnhem, 1 oktober 2015 Een auto die 1 op 500 rijdt...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *